Hakkari Üniversitesi öğrencileri Romanya'da

Hakkari Üniversitesi öğrencileri Romanya'da

Hakkari Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencileri, ‘Çok Uluslu Bir Gençlik Değişim Projesi’ kapsamında “Let’s Do it Eco” projesi ile Romanya’da 6 ülkenin öğrencileriyle bir araya geldi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Üniversitesi ‘Çok Uluslu Bir Gençlik Değişim Projesi’ kapsamında “Let’s Do it Eco”  projesi ile yaklaşık 10 gün sürecek olan çevre ve çevre dengesi üzerine paylaşımların bulunulacağı proje ile Romanya'da yabancı öğrenciler ile buluştu.

Romanya’nın Prohova, Paulesti kentinde gerçekleştirilen programa Litvanya, Makedonya, Romanya, Bulgaristan, İspanya, İtalya ve Türkiye’den toplam 48 öğrenci katıldı. Programa katılan 48 genç katılımcı, insanoğlunun çevreye verdiği zarar üzerine farkındalığı artırmak, ekoloji üzerine somut aktiviteler yapmak, çevre duyarlılığına odaklanmak ve tecrübelerini paylaşmak için bir araya gelerek kültürler arası diyaloglar ve yaygın eğitim metotları ile kırsal alanlarda gerçekçi uygulamalar yaparak ekolojinin önemi hakkında bilgiler aldılar. Programın gün süreceği öğrenildi.

i-1-20151228154949.jpg

Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinden Heval Çiçek, “Romanya çok güzeldi. Sadece yemekler konusunda problem yaşadık. Projenin konusu, çevreye karşı duyarlılığımızı arttırdı. Etkileyici bir programdı. Erasmus Plus projeleri gerçekten bireye çok şey katıyor, bakış açısını geliştiriyor. Romanya’da ilk haftamızda projeye katılan diğer öğrencilerle tanışıp arkadaş olduk. Sonraki günlerde ise arkadaş ortamımız bir aile ortamına döndü. Yabancı dil bilmenin yararını açık bir şekilde gördüm. Proje sayesinde artık farklı insanları tanıyor ve dünyanın dört bir yanında evimin olduğunu biliyorum.” dedi.

i-2-848.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.