Hakkari 'Öz yönetim' davası ertelendi

Hakkari 'Öz yönetim' davası ertelendi

Belediye eş başkanlarınında aralarında bulunduğu 11 kişinin yargılandığı Hakkari “Öz Yönetim” davasının 4. duruşmasında tahliye çıkmazken, duruşma 25 Mart tarihine ertelendi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ-  HDP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde 14 Ağustos 2015 tarihinde yapılan "özyönetim" açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve aralarında Hakkari Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi'nin de bulunduğu HDP ve DBP'li 11 yöneticinin yargılandığı davanın 4'üncü duruşması Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tutuklu yargılanan Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari eski İl Başkan Yardımcısı Fırat Ertunç, DBP eski Yöneticisi Ali Tetik, HDP eski Yöneticisi Devrim Ecer ve DBP eski Yöneticisi İlhan Kaynak'ın yanı sıra, tutuksuz yargılanan sanıklar İsmail Sihat Kaya, Hamide Özer, Cihan Kahraman, İskan Aksaç ve Erdem Şahin hazır bulundu. 

Sanıkların yakınları ve avukatların da katıldığı duruşma öncesi adliye önünde ve duruşma salonunda yoğun önlem alındı. Duruşmaya,Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Hatice Çoban ile Bekir Kaya, Şırnak Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadirhan, Beytüşşebap Belediye Eşbaşkanı Nurettin Ataman, Esendere Belediye Eş Başkanı Akif Kaya, Hakkari Belediyesi Meclis üyeleri, STK temsilcileri ile çok sayıda yurttaş ise izleyici olarak katıldı. 

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 25 Mart 2016 tarihine erteledi.

Duruşma çıkışı adliye önünde açıklama yapan Van Büyük Şehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, tutuklu olan Hakkari Belediye Eşbaşkanlarına destek amacıyla geldiklerini belirterek, hukuku ve anayasayı tanımayan bir Cumhurbaşkanın yönettiği ülkede adaletin tecelli etmesini umduklarını kaydetti ve ekledi.

Kaya,” Adeletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Ama burada olmadı. Bu sürecin ve bu kötü günlerin geçeceğine inancımız tamdır. Arkadaşlarımızın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 25 Marta ertelendi” diye konuştu.

dsc_5759.jpg

dsc_5750-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.