Hakkari KESK’ten gözaltı tepkisi

Hakkari KESK’ten gözaltı tepkisi

KESK’e bağlı Yapı yol Sendikası Hakkari Temsilcisi İlhan Akbaş Gözaltına alındı. Sendika Akbaş’ın gözaltına alınması ile ilgili basın açıklaması yapıldı

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Sendika binasında yapılan açıklamaya Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Şükran Güldal, BES Şube Eşbaşkanı Cemal Balıkesir ve SES Şube eşbaşkanı Musa Bor ve sendika üyeleri katıldı.

"Hergün yeni bir gözaltı ve tutuklama haberi ile uyanıyoruz" diyerek açıklamasına başlayan BES Şube Eşbaşkanı Cemal Balıkesir, Yapı-Yol Sen İl Temsilcisi İlhan Akbaş’ın dört gün önce gece yarısı evine yapılan baskınla gözaltına alındığını belirtti.

Akbaş’ın gözaltı gerekçesi öğrenilmeden ve ifadesi bile alınmadan, açığa alındığını söyleyen Balıkesir, ‘Bu hukuksuzluk değil de nedir?’ diye sordu.

OHAL nedeniyle artan baskıları eleştiren Balıkesir, “Her gün emekçilerin açığa alınması,  gözaltı, tutuklama ve sürgün uygulamalarına alışmamız ve sessiz kalmamız istenmektedir. Emekçilerin sesi olan ve demokrasiyi güçlendirmeyi esas ilke edinen KESK, geçmişinde olduğu gibi bugünde bu uygulamalara ve hukuksuzluklara karşı emekçilerle birlikte mücadele etmeye devam edecektir. Bizler Hakkari KESK Şubeler Platformu olarak OHAL bahanesiyle uygulanan bu uygulamaların bir an önce son bulmasını, Yöneticimiz İlhan Akbaş ’da dahil olmak üzere bu uygulamalara maruz kalan tüm üye ve yöneticilerimizin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.