Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü’nden mobbing iddialarına ilişkin açıklama

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü’nden mobbing iddialarına ilişkin açıklama

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Emrah Köksal’ın mobbing iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Emrah Köksal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastanede sağlık personelleri tarafından şiddete ve mobbinge maruz kaldığını iddia etmişti.

Hastane çalışanları mobbing iddialarını yalanladı

Bunun üzerine Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görevli çok sayıda sağlık çalışanı düzenlediği basın açıklaması ile iddiaları yalanlamıştı.

İddialar sonrası Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Olayla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır”

“Daha önce hastane içinde tekrarlayan vukuatı nedeniyle Bakanlığımızca hakkında soruşturma yürütülürken, bir hafta önce görev esnasında kendisinin de dahil olduğu personeller arası bir sözlü atışma yaşandığı Müdürlüğümüze bildirilmiş ve olayla ilgili derhal soruşturma başlanmıştır.

“Hasta güvenliğine karşı güven sarsıcı ifadeleri kabul edilebilir değildir”

Ne var ki, soruşturma yürütülürken olayların tarafı olan Op. Dr. Emrah Köksal sosyal medyada yayınladığı video mesajıyla soruşturmanın selameti ve tarafsızlığına halel getirecek tek yanlı suçlamalarda bulunmuştur. Henüz etraflıca soruşturma yapılırken bu iddiaların gerçekmiş gibi kamuoyuyla paylaşılması ve kamuoyu oluşturulmaya çalışılması üzücüdür. Ayrıca sorumluluğu altındaki hasta güvenliğine karşı güven sarsıcı ifadeleri kabul edilebilir değildir. Konu titizlikle tarafımızca soruşturulmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum