"Hakkari İl Kalsın" yürüyüşü

"Hakkari İl Kalsın" yürüyüşü

Hakkari'de "Hakkari İl Kalsın" yürüyüşü düzenlendi.

Hakkari İl Komisyonu tarafından düzenlenen yürüyüş Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) binası önünde başladı.

Yürüyüşe STK temsilcileri, kanaat önderleri, işadamları, esnaflar, kurum amirleri, kadın ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş Bulvar Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, çevre yolu, hastane kavşağından devam ederek yeni hükümet konağı önünde son buldu. Yürüyüşte "Hakkari kadim kenttir, ilime dokunma, Hakkari il kalsın, kadim şehrime dokunma" sloganları atıldı.

Mazlum-Der Hakkari Şubesi Başkanı Cengiz Şen, Hakkari'nin il kalması için mecliste grubu bulunan partilere Hakkari'nin il kalması için destek veren genel başkanlar ve milletvekillerine teşekkür etti. Şen, "Hükümete ve mecliste grubu bulunan bütün partililere buradan sesleniyoruz. Önümüzdeki günlerde medeniyetin şehri için bir oylama yapılacaktır. Meclise gelecek olan bu tasarının geri çekilmesi için bütün partilerin Hakkari'ye sahip çıkması için çağrıda bulunuyoruz. Hakkari halkı olarak diyoruz ki Hakkari bir medeniyet şehridir. Ricamız Hakkari'nin il kalmasıdır" dedi. (İHA)

y3-138.jpgy1-284.jpg

y2-224.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.