Hakkâri Esnaf Odaları Birliği’nden darbe girişimine tepki

Hakkâri Esnaf Odaları Birliği’nden darbe girişimine tepki

Hakkâri Esnaf Odaları Birliği, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

HAKKARİ – 15 Temmuz gecesinde gerçekleşen darbe girişimine tepkiler sürüyor.

Hakkâri Esnaf Odaları Birliği, yaptıkları basın açıklamasıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Yapılan basın açıklamasına, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Özcan, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Hakkari Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ayhan katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı İrfan Sarı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 15 Temmuz 2016 tarihinde karşı karşıya kaldığı darbe girişimini, Türkiye demokrasisine indirilecek en büyük darbe niteliğinde olacağını söyledi.

Türkiye halklarının üstün duyarlılığı darbe girişimin önünde demokrasi kılıcı gibi durduğunu ve bu anlamda tarihi rolünü oynadığını ifade eden Sarı şöyle konuştu:

“Bu tarihi duyarlılıktan çıkarak Türkiye’de yeni bir girişim daha girişimleri de bertaraf etmelidir. Biz esnaf ve sanatkarlar ahilik geleneğinin bize verdiği dayanışma ve birlik ruhuyla bu geleneğimizin arkasında durmaya devam edeceğiz. Demokrasiye, birliğe ve dayanışmaya inancımızı yitirmeyeceğiz. Bu anlamda 15 Temmuz gecesi yaşamını yitiren ve çıkan olaylarda yaralanan insanlarımız için derin üzüntülerimizi ifade ediyor, bundan böylede demokrasiye olan inancımızla darbelerin karşısında kararlılıkla duracağımızı belirtiyoruz”

irfan1.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.