Hakkari DBP'den Yüksek için açıklama

Hakkari DBP'den Yüksek için açıklama

DBP Hakkari il örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yüksek’in derhal serbest bırakılması istenen açıklama demokratik siyasetin tasfiye edilmek istendiği vurgulandı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 10 Mayıs’ta  Diyarbakır’da gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran iki gündür emniyette tutuluyor.

DBP Hakkari İl Örgütü de partinin eş genel başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltında tutulmasını düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.  

İl binası önünde düzenlenen basın ve HDP İl Eş Başkanları Besi ile Evin Konur’un da destek verdiği açıklamayı DBP İl eş Başkanı Hüseyin Armut okudu

Demokratik siyasetin tavsiye edilmek istenen bir süreçten geçildiğini belirten Armut, sınır ve hukuk tanımayan operasyonların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

HDP milletvekillerinin dokunulmazlık yasasıyla siyasetten tasfiye edilmek istendiğini kaydeden Armut, bu süreçte DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltına alındığına dikkat çekti.

‘Genel başkanımızın gözaltına alınmasını hukuksuzluk olarak değerlendiriyoruz’ diyen Armut, bu hukuksuzluğa biran önce son verilmesi Yüksek’in derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.