Hakkari Belediyesi'ne kayyum atandı

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı KHK ile aralarında Hakkari ve Batman Belediyelerinin de bulunduğu 28 belediyeye kayyum atadı. Hakkari belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Cüneyit Epcim yoğun güvenlik önlemleri arasında görevine başladı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ -  Hükümetin OHAL kapsamında çıkarttığı Kanun Hükmünde Kararname ile çoğunluğu DBP'li olmak üzere 28 belediyeye atanan kayyumlar görevlerine başladı.

'Öz yönetim' açıklamaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve 15 yıl hapis cezasına çaptırılan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin yerine Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim görevlendirildi.

 

Epcim göreve gelmeden önce, sabahın ilk ışıkları ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve Terörle Mücadele şubelerine bağlı ekipler belediye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bu sırada belediyeye gelmek isteyen eşbaşkan Vekili Fatma Yıldız ve beraberindeki belediye Başkan yardımcısı Mikail Erdal belediyeye yaklaştırılmazken, Erdal  ve 5 kişi daha tartaklanarak gözaltına alındı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı belediyeye bayrak asıldığı görüldü.Belediye çevresinde bulunan bazı vatandaşlar ile polisler arasında tartışma yaşandı bu tartışmalara karışan 4 genç gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakılırken, Hakkari Belediyesi önnüde çok sayıda zırhıl araç bekletiliyor.

b1-038.jpg

b2-030.jpg

b3-021.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.