Hakkari Belediyesinden 'su' açıklaması

Hakkari Belediyesinden 'su' açıklaması

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı içme suyunun kirli olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ishal vakalarının arttığı ve bunun içme suyundan kaynaklandığı iddiaları yalanlandı

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ- Hakkari belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari kent merkezinde son günlerde ishal vakalarının arttığı ve bunun içme suyundan kaynaklandığı iddiaları yalanlandı. 

Berçelan ve Golan’da  bulunan içme suyu kaynaklarında yaşanan arıza nedeniyle 20 gündür şehrin büyük bir bölümünde su sıkıntısı yaşandığı anımsatılan açıklamada, arızaların giderildiği ifade edildi.

Açıklamada,  Golan kaynaklarında meydana gelen arızanın 24 Ağustos tarihinde giderildiği ve içme suyunun verildiği belirtilerek, belediye olarak arızların yaşandığı süre boyunca imkanlar dahilinde su sıkıntısı yaşanan mahallelere tankerler su takviyesi yapıldığı kaydedildi.

Arızalar nedeniyle su depolarına yeterince su gelmediğine değinilen açıklamada depolarda düzenli klorlama yapılamadığı belirtildi.

açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğü 23 Ağustos tarihinde Çetin Deniz İlköğretim Okulu, Haşımoğlu Fırını ve İtfaiye Müdürlüğü'nün bulunduğu 3 ayrı bölgede su numuneleri almış, bu numuneler, Hakkari Halk Sağlığı laboratuarında analiz edilmiştir. Raporda Koliform Bakteri oranlarının sınır değerinin üzerinde çıkması nedeniyle 26.Ağustos tarihinde bütün depolarda genel bir temizlik yapılarak düzenli klorlama yapılmıştır. İshal vakasının çeşitli nedenleri vardır. Bu hastalık tozlu hava solunumundan, çeşme suyundan,  et, sebze ve meyveden, binalarda bulunan su depolarının temizlenmemesinden, vb hastalıklardan da geçer.  Depolarımız düzenli olarak tahliyeleri açılarak temizlenmekte ve düzenli olarak gerekli klorlama yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.