Hakkari Belediyesi’nden istinat duvarı çalışması

Hakkari Belediyesi’nden istinat duvarı çalışması

Hakkari Belediyesi, Sümbül Mahallesi’nde bulunan Kent Mezarlığı çevresiyle Yeni Mahalle’de devam eden çalışmalar kapsamında yol güzergahına belirli aralıklarla istinat duvarı yapmaya başladı.

Hakkari Belediyesi, 2015 yılında kent geneli için yaptığı 25 bin metreküp taş istinat duvar ihalesi işi kapsamında 2016 yılı iş sezonunun başlaması ile birlikte Sümbül Mahallesi’nde bulunan Kent Mezarlığı’nı korumaya alma amacıyla çevre duvarı örme çalışmalarına start verdi.

Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan çalışmaları Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Fen İşleri Müdürü Beşir Çelebioğlu ile birlikte yerinde denetleyen Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, ilgililerden bilgi verdi.

Hakkâri’nin en büyük mezarlığının Sümbül Mahallesi Tekser konutları civarında bulunduğunu belirten Yıldız, “Ne yazık ki birçok mezarlık gibi bu mezarlığımız da korunmasız bir durumdadır. Biz belediye olarak bu mezarlık başta olmak üzere gerekli gördüğümüz diğer mezarlıkların da etraflarına taş duvar örme çalışması yapacağız. Belediyemizin imkanları dahilinde halkımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Dar ve tehlike arz eden yolların genişletilmesi için çalışma başlattık. Belediyemizin alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra çok yoğun bir üst yapı çalışması olacaktır. Ancak biz bu süre içerisinde dar olan ve tehlike arz eden yolların genişletilmesi için de çalışmalarımız olacak. Bu kapsamda Yeni Mahalle Duraş mevkii olarak bilinen ve sık sık kazalara sebebiyet veren yolun genişletilmesi için bir çalışma başlattık. Taş duvar örme çalışmamız bittikten sonra hem söz konusu yerde bulunan ve tehlike arz eden viraj hem de yol daha geniş bir hal almış olacaktır” şeklinde konuştu.

Hakkari Belediyesi’nden istinat duvarı çalışması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.