Hakkari Belediye Eş Başkanlarına verilen cezaya tepki

Hakkari Belediye Eş Başkanlarına verilen cezaya tepki

Hakkari Belediyesii, 15’er yıl hapis cezasına çarptırılan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları için basın açıklaması düzenlendi.

HAKKARİ- 14 Ağustos 2015 tarihinde “Özyönetim” açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, beraberindeki sanıklarla 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Çuşkon ve belediye encümenleri bir basın açıklaması düzenleyerek verilen karara tepki gösterdi.

Açıklamayı grup adına Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız yaptı.

Yıldız yaptığı açıklamada; “14 Ağustos'taki basın açıklamasına katılan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu HDP ve DBP il başkanları ile bazı parti yöneticilerinin adreslerine 17 Ağustos'ta eş zamanlı operasyon düzenlemişti.  Adreslerinde bulunmayan Eş Başkanlar Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilip çeşitli gerekçelerle nöbetçi mahkeme tarafından 23 Ağustos 2015’te tutuklanmış ve yaklaşık 7 aydır ceza evinde tutuluyorlardı. Eş Başkanlarımız Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi bu gün gerçekleştirilen mahkemede 15’er yıl hapis cezasına çarpıtıldılar. Ana Yasanın 25. Maddesi ve AHİS 9.ile 10. Maddeleri çerçevesinde Düşünce ve İfade özgürlüğü kapsamında yapılan basın açıklamasına katıldıkları için hukuka aykırı bir kararın verildiği görülmektedir. Bugünkü Mahkemede çıkan Antidemokratik kararın, Yargıtay Başkanlığınca,  Ana Yasa’nın 25. Maddesi ile AHİS’in 9. ve 10. Maddeleri kapsamında Adaletli ve Demokratik bir değerlendirmenin yapılacağı ve Yerel Mahkemece verilen yanlış kararın düzeltilip, Meşru bir Yargı Kararının çıkacağını bekliyoruz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.