Hakkari Barosu’ndan Açıklama

Hakkari Barosu’ndan Açıklama

Hakkari Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından bir açıklama yayınlandı.

Açıklamalarda bulunan Hakkari Barosu İnsan Hakları Komisyonu eş sözcüleri Av. Harika Günay Karataş ve Av. Davut Uzunköprü, yaşanan ve yaşanacak olan hak ihlallerine dikkat çekmek, bu konuda daha etkin bir hukuki sürecin işlevsel hale getirilmesi için halkın yanında yer alacaklarını söyledi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Değerli Halkımız;

İnsan hakkı, sırf insan olarak herhangi bir şarta veya statüye bağlı olmadan doğuştan sahip olduğumuz dokunulmaz, vazgeçilmez, üstün nitelikli hak ve değerlerimizin tümüdür. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi verilerine göre; 16 Ağustos 2015 tarihinden bu yana başta Diyarbakır, Şırnak ve Mardin olmak üzere Hakkâri, Muş, Elazığ ve Batman’ın da olduğu toplam 7 ildeki, en az 19 ilçede, resmi olarak tespit edilebilen en az 58 süresiz ve gün boyu sokağa çıkma yasağı ilânı gerekleşmiştir.

Türkiye’nin çoğu yerinde her gün yeni bir insan hakkı ihlali yaşanmakta ve buna ilişkin olarak bu ihlallerle ilgili sağlıklı bir  hukuki  süreç işletilmemektedir. Bunun sonucu olarak da  failler cezasız kalmaktadır. Hakkari Barosu İnsan Hakları Komisyonu, yaşanan ve yaşanacak olan hak ihlallerine dikkat çekmek, bu konuda daha etkin bir hukuki sürecin işlevsel hale getirilmesi için halkın yanında yer alarak görevine başlamıştır.

Yukarıda belirttiğimiz üzere temel insan hak ve hürriyetlerine dikkat çekerek etkin bir hukuki süreci yürütmek ve hak sahiplerinin hukuki yardımdan yararlanmasını sağlamak amacıyla baromuz bünyesinde İNSAN HAKLARI KOMİSYONU ve ADLİ YARDIM BÜROSU bulunmaktadır. Mağdur ve hak sahipleri aşağıda belirtmiş olduğumuz adres, şahıs ve telefon numaralarına ulaşmak suretiyle baromuz hizmetlerinden ÜCRETSİZ faydalanabilirler."

Hakkari Barosu İnsan Hakları Komisyonu                       

Adres       :Güngör Cad.Güngör Sok. Güngör Apt.Kat:2 No:3  

İletişim     :0534 770 01 30

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.