Hakkari Barosu: Mardin ve Diyarbakır saldırılarını kınıyoruz

Hakkari Barosu: Mardin ve Diyarbakır saldırılarını kınıyoruz

Hakkari Barosu, Mardin ve Diyarbakır'da gün gerçekleştirilen bombalı saldırıları kınadı.

Hakkari Barosu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"10 Ağustos 2016 tarihinde, akşam saatlerinde Kızıltepe ve Diyarbakır’da yapılan bombalı saldırılar sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi yaşamını yitirmiş 60’ı aşkın kişi de yaralanmıştır. Yapılan saldırıları kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Şiddetin hiçbir meşru dayanağı yoktur ve meşru hak taleplerini gölgelediği açıktır. Buna rağmen, yaşam hakkını hiçe sayan, bütün bir toplumu tehdit eden böylesi kör şiddet eylemlerinde ısrar ile sorunlar daha da büyümekte ve toplum günden güne derin bir ümitsizliğe sürüklenmektedir.

Son bir yılda binlerce insanın yaşamını yitirmesine, şehirlerin yıkılmasına, yüz binlerce insanın göç etmesine sebep olan çatışmaların mağduriyetini ve travmasını yaşayan halkın beklentisi ve talebi artık silahların susması ve kalıcı şekilde barışın tesisidir.

Hakkari Barosu olarak yapılan saldırıları tekrar kınıyor, toplumun beklentisine kulak verilerek, silahların susturulması ve bir an önce barış çabalarına dönülmesi çağrısını yineliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.