Hakkari Barosu: Kolluk görevlileri hakkında derhal gerekli soruşturma yürütülmeli

Hakkari Barosu: Kolluk görevlileri hakkında derhal gerekli soruşturma yürütülmeli

Hakkari Barosu, dün ifadesi alınmak üzere götürüldüğü karakolda darp edildiği ddia edilen vatandaşla ilgili açıklama yaptı.

Hakkari Barosu tarafından, dün Hakkari Merkez'de gözaltına alındıktan sonra karakolda darp edildiğini iddia eden Y.K ile ilgili açıklama yaptı.

"Uygulanan darp, kötü muamele ve işkence sonrası Şahıs Hakkari Devlet Hastanesine götürülmüştür" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Darp raporu alan şahsın basına yansıyan görüntüleri üzerine soruşturma başlatılmıştır. Özellikle son zamanlarda Hakkari merkez ve ilçelerinde haksız ve hukuksuz ev aramalarının yanında işkenceye varan kötü muameleler söz konusu olmuştur" denildi.

"Failler cezalandırılmalı"

Haklarındaki suçlama ne olursa olsun hiç kimseye, hiçbir şekilde ve hiçbir aşamada işkence yapılamayacağı ve kötü muamelede bulunulamayacağına dikkat çekilen açıklamada, "Söz konusu muamelede bulunan kolluk görevlileri hakkında derhal gerekli soruşturma yürütülmelidir. Yargı mercilerince, işkence, insanlık dışı ve kötü muamele ile şiddet içeren eylemlere karşı etkin ve ivedi bir şekilde soruşturmanın yürütülerek faillerin cezalandırılmasını talep ediyor, hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz" denildi.

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum