Hakkari 'Barış günü' için hazır'

Hakkari 'Barış günü' için hazır'

Bugün kardeş belediye protokolü imzalayacak olan Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin, "Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi'nin hazırlıkları tamamlandı.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin daha önce hazırlıklarını yaptığı kardeş belediye uygulamasına bugün geçiliyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne denk getirilen kardeş belediye protokolü öncesi başlatılan hazırlıklar tamamlandı. Etkinliklerin ana merkezi olan Cumhuriyet Caddesi mavi beyaz renkli balonlar ile süslendi.

1 Eylül’ün ruhuna uygun olarak barış ve kardeşlik mesajı verilecek ve 2 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında çeşitli, kültürel-sosyal- sanatsal aktiviteler düzenlenecek.

Proje kapsamında, Anadolu Ateşi, Hozan Dino, Grup Lawje, Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu ve Beşiktaş Belediye bandosu Hakkari’de sahne alacak.

Bugün sabah saatlerinde Van’dan Hakkari’ye hareket eden ve aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler, basın mensupları ve sanatçıların bulunduğu yaklaşık 200 kişilik kafilenin saat 12.30 sularında Hakkari’ye gelmesi bekleniyor. 

Kentin değişik noktalarında Kürtçe ve Türkçe "Omuz omuza, barışa doğru", “ Savaş Değil Barış uçakları gelsin” ve “Acıları ortaklaştıralım bir daha yaşanmasın” pankartları asılırken Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar’ın Hakkari Belediyesi'ne yaptığı katkı nedeniyle dev bir teşekkür pankartı asıldı.

Ayrıca Hakkari Belediyesi Hizmet Binası önüne kır çadırı açıldı. Çadırda Hakkari yöresine ait Kürt kültürünün ürünleri sergileniyor. 

'Barışta Hakkari'de Buluşalım Projesi' kapsamında günler öncesinden hazırlığa başlayan Beşiktaş Belediyesi, çocuklar için Karayolları 144'üncü Şube Şefliği sahasındaki  bin 500 metrekarelik alana şişme oyun parkı kurmuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Hakkari Belediyesi Eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve  Nurullah Çiftçi’nin, günün anlam ve önemi üzerine birer konuşma yapması bekleniyor.

Güçlü bir barış mesajının verilmesi beklenen Hakkari'deki etkinlikler için ulusal basından çok sayıda gazetecinin yanı sıra bazı yayın kuruluşlarının canlı yayın araçları da kente geldi.

Etkinliklerin birinci günü “Barış sokağının” boyanması ve barış temalı panel ve konserler ile devam edecek. 

İŞTE İKİ GÜN SÜRECEK OLAN ETKİNLİKLERİN PROGRAMI

program.jpg

1-594.jpg

1-593.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum