HAKDA platformundan Hakkari'nin taşınmasına tepki

HAKDA platformundan Hakkari'nin taşınmasına tepki

Memur-Sen, İHH ve Ensar Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin üyesi olduğu Hakkari Hak ve Dayanışma  (HAKDA) Platformu Hakkari kent merkezinin Yüksekova'ya taşınacak olması kararına tepki gösterdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari'de faaliyet gösteren ve aralarında Memur-Sen, İHH, Ensar Vakfı gibi 25 sivil toplum örgütünün üye olduğu Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu temsilcileri dün iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından platform adına yapılan açıklamada Hakkari il Merkezi ve üniversitenin Yüksekova'ya taşınacak olması kararına tepki gösterildi.

Platform sözcüsü Nihat Gür tarafından yapılan açıklamada, platformun Hakkari'nin yaşadığı sorunların çözümünde halkın fayda sağlayacak proje ve çalışmalarda paydaş olma gayretinde olduğunu savundu.

Platformun, ayrıştırıcı değil birleştirici olduğunu belirten Gür, halkın içinde ve sıkıntıları birebir ilgilendiklerini kaydederek, şunları söyledi: "Platformumuzun şuan için öncelikle gündeme taşımak istediği konular il merkezinin ve üniversitenin Yüksekova'ya taşınmasının halkta yaratmış olduğu tedirginlik ve kırılmalardır. Hakkari il merkezinin 80 kilometre uzak olan Yüksekova'ya taşınması merkezin tamamen bitmesi anlamına gelmektedir. Hakkari merkezin verilmiş il hakkının elinden alınması buradaki halkın küstürülmesi demektir"

Halka rağmen verilen kararların kimseye bir faydasının olmayacağının altını çizen Gür, platform olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın taşınma meselesinde kendilerini dinlemesini beklediklerini söyledi. 

p1-021.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.