‘Hakareti, siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum’

‘Hakareti, siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile Bakanı’na sarf ettiği sözlerle tartışılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden bir kez daha eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Reform Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu eleştirirken kullandığı “Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette…” sözlerini eleştiren Davutoğlu, “Buradan bir kez daha hakareti siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum ve bir kez daha söylüyorum, söz vermek bize düşer, verdikleri sözden kaçmak onlara düşer. Herkesi özellikle kadınlarımıza hürmette kusur göstermemeye davet ediyorum.Umarım ana muhalefet partisi lideri de bu tavsiyelerimizi dikkate alır ve icraatlarıyla gündeme gelir” dedi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Bugün itibarıyla hamdolsun, huzurunuzda gururla ifade ediyorum; 3 aylık vaatlerimizin ve seçim döneminde 81 vilayeti dolaşarak verdiğimiz vaatlerin yüzde 100’ünü gerçekleştirmiş olarak huzurunuzdayım.

”Bazıları haya ve edep duygularını çiğneyerek…”

“Biz icraatlarımızla gece-gündüz meşgulken bazıları hakaretle meşgul. Biz söz verip gereğini yaparken bazıları sadece ve sadece haya ve edep duygularını çiğneyerek, muhataplarını hakaretle karşılayan bir zihniyete sahip. Buradan bir kez daha hakareti siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum ve bir kez daha söylüyorum, söz vermek bize düşer, verdikleri sözden kaçmak onlara düşer. Söz verip gereğini yapmak bize düşer, yapmak, icra etmek, inşa etmek, ihya etmek bize düşer, tahrip etmek, yıkmak onlara düşer. İcraat bize düşer, hakaret onlara düşer.

”Kadına dönük hakaret bir tür şiddettir”

“Kadına dönük hakaret bir tür şiddettir. Kadına uzanan elleri nasıl durduruyorsak kadına karşı uzanan dillere de aynı tepkiyi göstereceğiz.

”G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen 4. ülke olduk”

“Söz verdik yaptık diyoruz. G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen 4. ülke olduk. OECD ülkeleri içinde ABD’den sonra en fazla istihdam üreten ülke olduk. Bankacılık sektörünü sağlam bir zemine oturttuk.

“Biz inanıyoruz ki 2016 yılı daha da bereketli bir yıl olacak. Kaos ve kriz bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye’nin ilerlemesini sabote etmek isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacak. Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğiz ve vatandaşımızın refah seviyesini daha da yükselteceğiz.

“Avrupa Birliği hedeflerimize yürüyoruz”

“Avrupa Birliği hedeflerimize yürüyoruz. Türkiye’nin yürüyüşünü kimsenin ve hiçbir gücün durdurmasına izin vermedik, vermeyiz Allah’ın izniyle. Türkiye, bütün negatif çabalara rağmen büyüme hedeflerinden, kalkınma hedeflerinden, demokrasi ve hukuk devleti hedeflerinden geriye doğru tek bir adım atmayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.