Hacettepe'de öğretim görevlileri hedef gösterildi

Hacettepe'de öğretim görevlileri hedef gösterildi

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde 23 Aralık'ta öğrenciler arasında yaşanan kavgayı ayırmak isteyen öğretim görevlileri Facebook'ta hedef gösterildi.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde 23 Aralık’ta öğrenciler arasında yaşanan kavgaya engel olmak isteyen Dr. Savaş Ergül, araştırma görevlisi İnan Şenses ve idari personel Ali Dündar, Facebook’ta hedef gösterildi.

 “Hacettepe’de Terör İstemiyoruz” ismini kullanan hesapta öğretim elemanlarının isim ve fotoğrafları işaretlenerek, "Teröre destek veren hocalar" başlığıyla duyuruldu.

Birgün gazetesinden Burcu Cansu'nun haberine göre hesapta şu paylaşım yapıldı, "Arkadaşlar aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz şahıslar perşembe günü öğrenci yurtlarını basan grubun içindedirler ve kendileri üniversitemizin öğretim elemanlarıdır. Biliyoruz birçoğunuzun aklına, 'Öğrencilere saldıran grubun içerisinde hocanın ne işi var?' sorusu geliyor. Ancak yıllardır teröristlerin insafına terk edilmiş üniversitemizde böyle görüntüleri görmek işten bile değil…” paylaşımında bulundu.

ÖĞRENCİYE DE TEHDİT

Bu ifadelere itiraz ederek, “Arkadaşlar ben bizzat oradaydım, yurttan çıkıyordum. İnan hocayı gördüm, İnan hoca iki tarafı da sağduyuya davet ediyordu ve bir karışıklık çıkmaması için çaba sarf ediyordu, koşuşturuyordu” paylaşımında bulunan bir öğrenci de hakaret ve tehditlere maruz kaldı.

'CEZA VERECEĞİZ'

Paylaşılan fotoğrafların altına, “Hepinize gereken cezayı vereceğiz o.ç. Ankara’yı size dar edeceğiz vatansız köpekler. Kardeşlerimizi fişleyenlerin hesabını soracağız” yorumları yapıldı.

DR. ERGÜL: YANIMDA ÖĞRENCİYE SALDIRILDI, AYIRMAYA ÇALIŞTIK

Eğitim Sen üyesi Dr. Savaş Ergül ise, "Bizler çıkan kavgayı ayırmaya çalıştık. Bir öğrenciye yanımda saldırıldı ve kafasından yaralandı. Bu tanıklığın da üzerini örtmeye çalışarak, kavgayı bizlerin yönlendirdiğine ilişkin bir yaklaşım oluşturmaya çalışıyorlar. Terör tartışmalarından faydalanarak, personeli hedef gösteriyorlar" dedi.

Eğitim Sen 5 No'lu Şube üyeleri, öğretim elemanlarının hedef gösterilerek, tehdit edilmesine ilişkin topluluk hakkında suç duyurusunda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.