Hacdan dönen kadında Mers şüphesi

Hacdan dönen kadında Mers şüphesi

KONYA'nın Seydişehir ilçesinde bir hafta önce hacdan dönen 54 yaşındaki A.G., 'MERS' virüsü şüphesiyle, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan A.G., yaklaşık bir hafta önce hacdan döndü. Yüksek ateş, bulantı ve halsizlik şikayetinin artması üzerine durumdan şüphelenen A.G.'nin ailesi, 112 Acil Servis'e arayıp haber verdi. A.G. ambulansla Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavisi yapılan A.G.'nin MERS virüsü kapmış olabileceği şüphesi üzerine Konya'daki özel ekibe haber verildi. Hazırlanarak Seydişehir İlçesi'ne giden özel ekip, koruyucu elbise giyerek kuvöze koydukları A.G.'yi Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. A.G., hastanenin intaniye servisinde izole edilen bir odada tedavi altına alındı. 

Başhekimlik, hastanenin intaniye servisine başka hastaların giriş ve çıkışlarını yasaklarken, hastane çalışanlarına da maske ve eldiven dağıtıldı. A.G.'nin 'MERS' virüsü olup olmadığı yapılacak tetkiklerin sonucunda netlik kazanacağı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.