Habur Çayı gençlere ekmek kapısı oldu

Habur Çayı gençlere ekmek kapısı oldu

Beytüşşebap'ta 35 dereceyi bulan sıcaktan bunalan gençler, Habur Çayı'na gelerek hem serinliyor hem de serpme atarak balık avlıyor.

İlçeye bağlı Başaran köyünde ikamet eden Erkan Gökçe, Bayram Gökçe ve Mehdi Yüce adlı üç arkadaş, serinlemek ve de iftarda balık yiyebilmek için tehlikeli olan Habur Çayı'na giriyor, serpme atıp balık tutuyor. Gençler, ihtiyaçlarından fazlasını da satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Sıcakların en yoğun olduğu saatlerde çaya girdiklerini aktaran Mehdi Yüce adlı genç, "Ramazan ayında oruçların hepsini tutmaya çalışıyoruz. Üç gün öncesine kadar havalar serindi, yalnız son iki gündür etkisini hissettiren sıcaklar Beytüşşebap köylerinde 35 dereceyi buldu. Biz de üç arkadaş bugün hem balık avlamak, hem de serinlemek için çaya geldik. Tuttuğumuz balıkları da evde iftar yemeği olarak tüketeceğiz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.