Güneştekin Monaco sergisini Ezidilere adadı

Güneştekin Monaco sergisini Ezidilere adadı

Sanatçı Ahmet Güneştekin, 18 Eylül- 14 Kasım tarihleri arasında Monaco’da yapılacak olan “  Güneş Çemberinin Varisi” adlı sergisini güneşin varisleri olarak gördüğü ezidi halkına adadı.

YÜKSEKOVA HABER

İSTANBUL - Söz konusu tarihlerde yapılacak olan sergisinin katalog yazarı Stephan Pioda (Sanat Tarihçisi) Sanatçı için  “Güneş Çemberinin Varisi” nitelendirmesinde bulundu. Ancak sanatçı Ahmet Güneştekin bu nitelendirmenin kendisine değil güneş çemberinin asıl sahiplerine yani êzidilere layık olduğunu söyledi ve Monaco’da yapılacak “Güneş Çemberinin Varisi “ sergisini Êzidi halkına untitled-11-003.jpgadadığını belirtti.

Dünyaca ünlü Kürt ressam Ahmet Güneştekin Ortadoğu’da Ezidilerin uğradığı katliama duyarsız kalmayarak birçok çalışmasında gündeme getiriyor. Güneştekin Geçen ay Batman’a yerleştirilen Ezidiler için bir kamyon gıda ve ev gereçleri göndermişti.

Sanatçı Güneştekin yardımlar dışında ayrıca Ezidileri ve Ezidi kültürünü anlatan birçok eseri bulunmakta. Sanatçı son günlerde yaşanan Şengal katliamını ‘’ Şengal Dağının Güneşi’ adlı yeni bir eserle gündeme taşıdı.

Güneştekin, Ezidi halkı ve son eseri ilgili değerlendirmesinde; “ Êzidiler tarih boyunca 77 kez katliama uğramış bir millettir. Ne inanç ne de yaşam tarzlarından binlerce yıldır ölümü pahasına ödün vermemiştir. Bu halkın inanış temelinde insan haklarına saygı vardır. Ezidi halkı bunca katliam ve haksızlığa rağmen insan öldürmemiş, öç ve kin peşinden koşmamış bir halktır. İnsanlık bu değerli kadim toplumu korumak zorundadır. Yoksa hiç birimiz tarihe hesap veremeyiz” diyor.

untitled-10-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.