Gündem ve Azadiya Welat'ı görünce gözaltı yaptılar

Gündem ve Azadiya Welat'ı görünce gözaltı yaptılar

Tutuklanan Özgür Gündem ve Azadiya Welat Gazetesi dağıtımcısı Şahin Özyıldırım'ın kızı Berfin Özyıldırım, eve baskın yapan polisin babası için gelmediğini ancak gazeteleri görünce "Neden bu gazeteyi dağıtıyorsun?" diyerek gözaltına aldığını söyledi.

İstanbul'un Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu Mahallesi'ne, 14 Şubat akşamı yapılan operasyonda gözaltına alınan ve ardından "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilen Özgür Gündem ve Azadiya Welat Gazetesi dağıtımcısı Şahin Özyıldırım'ın kızı Befin Özyıldırım, başka birini arama gerekçesiyle eve baskın yapan polisin babasını gazete dağıtımcısı olduğu için gözaltına aldığını söyledi. Polisin, evlerine baskın yaptığı gece babası ve 11 yaşındaki kardeşinin evde bulunduğunu dile getiren Özyıldırım, polisin eve girer girmez kardeşine "şahsı arıyoruz" dediğini aktardı. 

DİHA'nın haberine göre, polislerin doğrudan babasını aramaya gelmediğini belirten Özyıldırım, "Babam Özgür Gündem dağıtıyor. Gazeteyi gördüler. Babamı gazete dağıtımı yaptığı için gözaltına aldılar, tutukladılar" dedi.

Neden bu gazeteyi dağıtıyorsun?

Özyıldırım, kardeşinin anlatımına göre, polisin babasına, "Neden bu gazeteyi dağıtıyorsun? Sana ekmek vermiyor muyuz?" diye sorduğunu ve hakaret ettiğini aktardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.