Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı!

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Polis, belediye binasında aramalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bugün Ankara'da Meclis'teki darbe komusyonuna ifade verdikten sonra uçakla Diyarbakır'a hareket etti. Başkan Kışanak Diyarbakır Havaalanı'nda akşam saatlerinde uçaktan indikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Aynı saatlerde Eş Başkan Fırat Anlı da konutuna gelen polis tarafından gözaltına alındı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları belirtilen Kışanak ve Anlı, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüdü.

Belediye binasını abluka altına alan polis, içeride arama başlattı. Belediye binasının önüne kısa süre sonra HDP Grup Başkan Vekili Çağdar Demirel, Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, Demokratik Toplum Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile bazı meclis üyeleri, STK temsilcileri ve bazı çalışanları geldi. HDP'li vekiller yetkililerden bilgi almaya çalışırken, Tuncel binaya girmelerine engel olan polislere sert tepki gösterdi. 


-1-157.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.