Gül ve Davutoğlu'nun eski danışmanı tutuklandı

Gül ve Davutoğlu'nun eski danışmanı tutuklandı

Cemaate yönelik yürütülen operasyon kapsamında eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığını yapan eski büyükelçi Gürcan Balık ile büyükelçiler Ali Fındır ve Tuncay Babalı tutuklandı.

Darbe girişiminden sonra cemaate yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski Başbakan ve AKP eski Genel Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dış politika başdanışmanlığını yapan eski büyükelçi Gürcan Balık ile görevden alınan büyükelçiler Ali Fındık ve Tuncay Babalı tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Balık, Babalı ve Fındık, emniyetteki işlemleri sonrasında Ankara Adliyesine getirildi.

Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Tutuklanmalarına karar verilen Balık, Babalı ve Fındık, Sincan Cezaevine gönderildi.

Gürcan Balık, Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapmıştı. Balık'ın, 2013'te Davutoğlu ile Fetullah Gülen'in görüşmesini ayarlayan kişi olduğu iddia edilmişti. Balık, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün dış politika başdanışmanlığını da yürütmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.