Görüşmenin iptaline yanıt

Görüşmenin iptaline yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Öyle küstüm oynamıyorum tavırlarla bu ülke yönetilemez. Yazık bu ülkeye yazık. Tercih hükümetin tercihidir. Halk barış istiyor, hükümet savaş istiyor” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP ile yapacağı Anayasa görüşmesini iptal etmesine ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş değerlendirmelerde bulundu.

DTK Olağanüstü Kongresi’nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Şimdi siyaset eğer konuşarak çözmeyi başaramıyorsa, söyleyebilecek sözü yoksa tıkanmış demektir. Hiç öğle bahane aramalarına gerek yok. Bir çözümsüzlük politikası, bir şiddet politikası, tankla topla terbiye etme politikası hayattayken, söyleyebilecek sözler yok. Ama biz kin ve öfke üzerinden kızgınlık, intikam üzerinden siyaset yapmıyoruz. Biz diyalog ve müzakere kapılarının her zaman açık olması gerektiğini ifade ediyoruz. Siyasette bunun için varız” dedi.

Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bize karşı kullanılan üsluba bakılırsa, bize karşı kullanılan hitaba bakılırsa, hiç kimsenin birbiri ile konuşmaması lazım. Her gün ağır hakaretler ve küfürlerle karşılaşmamıza rağmen sırf halkımız acı çekmesin, sırf ölümler dursun ve siyasetçiler olarak üzerimize düşeni yerine getirelim diye mümkün olduğunca esnek davranıyoruz.”

‘Biz hiç kimsenin ölmemesi için siyasetteyiz’

“Biz ne askerin, ne polisin, ne sivilin, ne PKK’linin, ne çocuğun, ne kadının, hiç kimsenin ölmemesi için siyasetteyiz. Onların sorumluluğunu ve vebalini taşıyoruz. Öğle küstüm oynamıyorum tavırlarla bu ülke yönetilemez. Yazık, bu ülkeye yazık. Umut ediyorum ki, herkes şu anda kim diyalogdan yana, kim savaştan, kandan besleniyor, bunu çok daha net bir şekilde görmüş oldu.

Görünen o ki görüşmemek için bir bahane aranıyordu. Üslup gerekçesi sadece basit bir gerekçe yapıldı. Yoksa konuşamayacak bir durumda olduklarını, bir çözüm politikalarının olmamasından kaynaklı olduğunu herhalde herkes görmüş oldu. Biz işimize bakıyoruz bizim derdimiz çözümdür. Her konuda çözüm için mücadele ediyoruz. Biz AKP ile var olmadık, AKP ile de bitmeyiz. Bizim meşrutiyetimizin kaynağı AKP filan değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.