Google, 100 bin euro'luk reklam veren 12 yaşındaki çocuğu 'affetti'

Google, 100 bin euro'luk reklam veren 12 yaşındaki çocuğu 'affetti'

12 yaşındaki bir İspanyol çocuk, bandosunu tanıtmak için kurduğu internet sitesi için Google'a reklam verince 100 bin euro'luk faturayla karşı karşıya kaldı. Google, yanlışlık yapıldığını kabul ederek parayı almayacağını açıkladı.

Torrevieja kentinde yaşayan Jose Javier adlı çocuk, Google'ın reklam verme sistemi AdWords'te bir hesap açtı. AdWords'te reklamı yapılan siteye tıklanma sayısı üzerinden ücret ödeniyor.

Javier, site tıklandıkça kendisinin para kazanacağını düşünüyordu. Ama bunun yerine site tık aldıkça, reklam faturası kabardı.

'Düşünmeden hareket ettiğinin farkına vardık'

Google Sözcüsü, "Bir hata yapıldığınının ve çocuğun düşünmeden hareket ettiğinin farkına vardık. 12 yaşındaki bir çocuk 100 bin euro harcamak istemez" dedi.

Çocuğun annesi ise Inma Queseda El Pais gazetesine yaptığı açıklamada Javier'in trampet çaldığı "Los Salerosos" adlı bandosuna enstrüman almak istediğini söyledi.

Çocuğun, adına bankada açılan tasarruf hesabını kullanarak Adwords profili oluşturduğu kaydedildi. Javier'in anne ve babası neler olduğunu, bankanın harcamalar konusunda kendilerini aramasıyla fark etti.

AdWords'e ücretli reklam verilmesi halinde, internet siteleri Google'ın arama sonuçlarında üst sıralarda görülebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.