Gol düellosu Aslan’ın

Gol düellosu Aslan’ın

Galatasaray, Süper Lig’in 16. haftasında sahasında karşılaştığı Akhisar Belediyespor’u 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Türk Telekom Arena Stadyumu’nda Manisa ekibi Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 29’a çıkaran Aslan, maç fazlasıyla lider Beşiktaş ile puan farkını 6’ya indirdi.

Karşılaşmanın 26. dakikasında Aurelien Chedjou'nun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Lukas Podolski’nin şutunda yerden seken top Umut Bulut'un önünde kaldı. Umut’un, penaltı noktası üzerinden şutunda top ağlarla buluştu. Tecrübeli oyuncu, bu golle ligdeki 3. golünü kaydederken, 79 gün sonra da yeniden golle tanışmış oldu.

Müsabakada dakikalar bu kez 39’u gösterdiğinde Podolski, takımın rahatlatan golü kaydetti. Olcan Adın’ın sol kanattan ön direğe ortasında kaleci Milan Lukac'tan seken top Lukas Podolski'ye geldi. Podolski’nin altıpasın önünden şutunda top ağlarla buluştu. Alman yıldız, bu golle ligdeki gol sayısını da 8’e çıkardı. Ligde son 6 haftada 4 gol, 4 asistlik performans sergileyen Podolski, takımının da en skorer ismi olmayı başardı.

İkinci yarıya hızlı başlayan konuk ekip Akhisar Belediyespor, N’Guemo’nun 48. dakikada attığı golle farkı 1’e indirdi. Rodellaga’nın pasıyla topla buluşan N’Guemo’nun şutunda top kaleci Muslera’nın müdahalesi sonucu üst direğe çarparak tekrar oyun alanına döndü. Semih Kaya’nın uzaklaştırmak istediği topu kapan N’Guemo’nun bir kez daha şutunda Hakan Balta’ya çarparak yön değiştiren top ağlarla buluştu. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu bu golle ligdeki ilk golünü de kaydetmiş oldu.

Galatasaray’ın 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Yasin Öztekin, karşılaşmanın 56. dakikasında sahneye çıkarak takımını rahatlatan golü kaydetti. Olcan Adın’ın pasıyla topla buluşan Wesley Sneijder’in ara pasında Yasin, altıpasın sol çaprazından şutunu çekti ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu sezon ligdeki 4. golünü atan Yasin, son 5 haftada ise 3 kez gol sevinci yaşadı.

Konuk ekip Akhisar Belediyespor’un Kolombiyalı golcüsü Hugo Rodallega, karşılaşmanın 74. dakikasında Güray Vural’ın sol kanattan ceza sahasına ortasında altıpas önünde kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Maçta farkı yeniden 1’e indiren golü kaydeden Rodallega, ligdeki gol sayısını da 11’e çıkardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.