Gizli belgeleri sızdırmakla suçlanan er Utku Kalı beraat etti

Gizli belgeleri sızdırmakla suçlanan er Utku Kalı beraat etti

Reyhanlı'da 52 kişinin öldüğü patlamayla ilgili istihbarat belgelerini sızdırmakla suçlanan Jandarma Er Utku Kalı, yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında beraat etti.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen ve 52 kişinin ölümüne, onlarca kişinin ise yaralanmasına neden olan patlamaların ardından, üzerinde 'gizli' ibaresi bulunan 4 belgeyi dışarı sızdırdığı ve internette yayınlanmasına neden olmakla itham edilen 26 yaşındaki Utku Kalı'nın yargılanmasına Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

'Devletin güvenliğine ilişkin gizli bilgileri temin etme ve açıklama' suçundan 25 yıl hapis cezasıyla yargılanan Kalı, özel yetkili Samsun 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken 171 gün süren tutukluluğunun ardından katıldığı ilk duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yargılama devam ederken özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından dava dosyası, suçun işlendiği yer olduğu için Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Davanın 26 Kasım'da görülen bir önceki duruşmasında Utku Kalı için savcı beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise kararını açıklamak üzere duruşmayı bugüne ertelemişti.

Davanın bugün görülen 8'nci duruşmasına tutuksuz sanık Utku Kalı ile avukatları katıldı. 

Duruşmanın ardından er Utku kalı beraat etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.