Giresun’da askeri helikopter düştü: 2'si asker 7 kişi hayatını kaybetti

Giresun’da askeri helikopter düştü: 2'si asker 7 kişi hayatını kaybetti

Giresun'un Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde 2'si asker, 5'i askeri personel eş ve çocukları olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Giresun’un Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında askeri helikopter düştü.

Bayramlaşmaya giden ve içinde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 8 asker, 4 asker eşi ve 3 çocuğun bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştü.

Helikopterin düşmesi sonucu 2'si asker, 5'i askeri personel eş ve çocukları olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan'ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara'nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı. Yaralılar Giresun'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, pilot üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas Cumhuriyet Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

Başbakan Binali Yıldırım, helikopterin düşmesiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada ise, “Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor” dedi.

Yıldırım, şunları söyledi:

“Toplam 15 kişi”

“Jandarma Bölge Komutanı, Tohumlu bölgesindeki bir karakola bayram programına gidiyor, yanında Kurmay Başkanı, diğer arkadaşlar, eşleri toplam 15 kişi, Giresun’a dönüş yolunda takriben 40 kilometre kala henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğruyor.

“Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor, net bilgiler elimizde yok, yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz.

“Kurtulamayanlar var”

“Şimdi sayılar teyide muhtaç olduğu için şu anda söylememiz doğru olmaz, ama kurtulanlar var, yaralı olarak, kurtulamayanlar var, erişimde sorun var, civardaki köylüler çok ciddi katkı sağlıyorlar.

“Ambulansın gidebildiği yere kadar gidiyor, oradan tahliyeler yapılıyor. Şehitlerimiz var, yaralılar da var, sayı vermek şu anda yanlış olur, ziyaret dönüşünde oluyor.

“Kazanın sebebi etraflıca araştırılacak”

“Görüşle ilgili bir problem olduğu yönünde, dolayısıyla enkaz çalışmaları yaralılar ve ölüler alındıktan sonra, kazanın sebebi etraflıca araştırılacak. Bölgeye ulaşıldı, yaralılar hastaneye götürülüyor, 5 ya da daha fazla yaralı olabilir.

“Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor, Genelkurmay Başkanımız’la görüştüm, Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli ile görüştüm, Vali ve Başbakan Yardımcısı olay yerindeler, şu anda verebileceğimiz bilgiler bu, başımız sağ olsun.”

Başbakan Yıldırım, Giresun’da düşen askeri helikopterde bulunan Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun durumuyla ile ilgili ise “Yaralı olduğu şekilde bilgi var” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan Akar’dan bilgi aldı.

i-1-20160705215008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.