Girê Spî'de Sulh Merkezi'ne bombalı saldırı

Girê Spî'de Sulh Merkezi'ne bombalı saldırı

Girê Spî Sulh Komitesi Merkezi önünde bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, 5 kişi yaşamını yitirdi, 15'i ağır çok sayıda kişi de yaralandı. Sulh Komitesi Başkanı'nın da hafif yaralandığı belirtildi.

Girê Spî (Til Ebyad) Mala Gel'e (Halk Meclisi) yakın olan Sulh Komitesi Merkezi önünde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Pick-up olduğu belirtilen ve şiddetli bir şekilde patlayan araç, 5 kişinin yaşamını yitirmesine, 15'i ağır çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı.

Sulh Komitesi Başkanı Brahim El İsa'nın da saldırıdan hafif yara aldığı belirtildi. 

Hedef Sulh Komitesi Başkanı mı?

Büyük tahribat yaratan saldırıyla ilgili DİHA'ya konuşan TEV-DEM Girê Spî Sorumlusu Ömer Aluş, saldırının Sulh Komitesi Başkanı Brahim El İsa'ya yönelik olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. Aluş, IŞİD ve destekçilerinin Girê Spî'de ilan edilen demokratik özerkliği yıkmak için Arap ve Türkmenleri hedef aldığını belirtirken, "Saldırıda hedef alınan Brahim El İsa, Hinêda aşiretinin lideri ve Sulh Komitesi'nin başkanıdır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.