Gezici Aşevi Cizre'ye gönderildi

Gezici Aşevi Cizre'ye gönderildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Cizre'de 79 gün süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından evleri kullanılamaz hale gelen ailelerin yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla Gezici Aşevi'ni, Cizre'ye gönderdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Cizre'de 79 gün süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından evleri kullanılamaz hale gelen ailelerin yemek ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gezici Aşevi, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndan Cizre'ye doğru yola çıktı. 

İlçede hizmet verecek Gezici Aşevi'nde, her gün iki öğün olmak üzere 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Gezici Aşevi'ni mağdur vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Cizre'ye gönderdiklerini belirtti. 15 kişilik ekibin mutfağı ilçede kurmasının ardından, aşçılar ve yardımcılarının da Cizre'ye gideceğini ifade eden Kıratlı, "Günlük sabah ve öğle olmak üzeri iki öğün yemek verilecek. Her öğünde 5 bin kişiye göre yemek çıkarmayı planlıyoruz. Günlük dağıtılacak sıcak yemeklerden 10 bin kişi faydalanacak" dedi.

i-1-20160304105912.jpg

Mühendisler Cizre'de

Bu arada Büyükşehir Belediyesi'nin mühendislerden oluşturduğu teknik ekipte, dün Cizre'ye ulaştı. Cizre Belediyesi'nin yürüttüğü hasar tespit çalışmalarında yer alacak ekip, çalışmaların tamamlanmasının ardından Diyarbakır'a dönecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.