Geylani: Bu ateş herkesi yaralayacak

Geylani: Bu ateş herkesi yaralayacak

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani: “Bu ateş sadece Şemdinli'de yanmıyor. Şemdinli’deki ateş Türkiye’deki herkesi yaralayacak” dedi.

ŞEMDİNLİ - Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde 12 gündür çatışmalar devam ediyor. BDP Şemdinli İlçe Örgütü, operasyonlara ilişkin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Hakkari Barış Anneleri İnisiyatifi, belediye başkanları, BDP yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Şemdinli’de yaşanan çatışmaların Türkiye’de yaşayan herkesi ilgilendirdiğini belirterek, yetkililerin sessiz kalmasına tepki gösterdi. 


Geylani, “Şemdinli'de bir yangın var. Sadece burası değil tüm Kürdistan’ın her tarafında ve her dağlarında orman yangınları var. Artık bunlara 'dur' demenin zamanı gelmiştir ve biz 30 yıldır bunu hep söyledik ve söylüyoruz” dedi.

30 yıldır devam eden savaşın şiddetli boyutunu yaşadıklarını belirten Geylani, “Bu ateş sadece Şemdinli'de yanmıyor bu ateşin kıvılcımları Şemdinli'de sadece yükselmiyor. Bu ateş Türkiye, Ortadoğu ve dünyanın her tarafını sarmış bir şekilde. Şemdinli’deki ateş Türkiye’deki herkesi yaralayacak” dedi. DİHA

semdbd.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum