Geyikler için Belgrat Ormanı’na yem bırakıldı

Geyikler için Belgrat Ormanı’na yem bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yoğun kış şartları nedeniyle Belgrat Ormanı'ndaki koruma bölgesinde yaşayan geyikler için yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yoğun kış şartları nedeniyle Belgrat Ormanı'ndaki koruma bölgesinde yaşayan geyikler için yem bıraktı. Belgrat Ormanı içinde bulunan Geyik Üretim İstasyonu'na gelen ekipler, geyiklerin bulunduğu bölgeye yem boşalttı. Daha sonra basın mensupları ve yetkililer, geyiklerin gelmesi için yem verilen alandan ayrıldı. Bölgede bekleyen ekipler, olumsuz hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşadı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, “Meteorolojik dönemlerde kış şartlarının ağırlaştığı bu dönemlerde ormanlarda hayatlarını sürdüren hayvanlar için yem takviyesi yapıyoruz. Memeli hayvanlarımız için yem getirdik. Çok zor şartlarda yaşamalarını sürdürmek zorundalar. İstanbul'un 6 noktasında yemleme çalışması yapıyoruz. İstanbul'daki ormanlık alanlarımıza yemlik numuneleri bıraktık. Bunları yemle doldurarak hayvanların istifadesine salacağız. Bu gölgede geyik, Karaca rastlanması ihtimali yüksek. Diğer bölgelerimizde kanatlılar için de yem bırakacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.