Genelkurmay'a çıkan yollar kapatıldı

Genelkurmay'a çıkan yollar kapatıldı

Darbe girişimi sırasında olayların merkezi olan Genelkurmay Başkanlığı'nın çevresi ve binaya çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı.

Darbe girişimi sırasında olayların merkezi olan Genelkurmay Başkanlığı binasının etrafı çevik kuvvet bariyerleri ile kapatılmış durumda. Genelkurmay Başkanlığı binasının hemen yanında bulunan Milli Savunma Bakanlığı binası da bariyerlerle kapatıldı. Milli Savunma Bakanlığı binasının girişinde konuşlandırılan tank hala bekletiliyor. 

Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı ve Güven Park'a çıkan yollarda trafiğe kapatılmış durumda. Yine Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık binaları arasında geçen yolunda Büyükşehir Belediyesi'nin iş kamyonları ile kapatıldığı görüldü. 

Ankara çöp kente dönüştü

İki gündür darbe girişimine karşı sokaklara inen AKP yanlıları ise, Güven Park'tan Genelkurmay Başkanlığı binasının önüne kadar her yeri eylem alanına dönüştürmüştü. İki günlük süre boyunca atılan çöpler nedeniyle Güven Park, Meclis bahçesi ve Eskişehir yolu çöpten geçilmez hale geldi.

Ayrıca, darbe girişimi sırasında Atatürk Bulvarı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın önünden geçen Eskişehir yolunda tankların ezdiği araçların tekerlekleri ve yıktığı demir direklerin parçaları hala yollarda olduğu gibi duruyor. Bombaların atıldığı TBMM'nin bütün camları da patlamanın şiddetiyle kırıldı.

Temizliğe iki gün sonra başlandı

Yine iki gündür temizlenmeyen Ankara'nın merkezi adeta terk edilmiş bir kenti andırırken, bu alanlar sabah saat 10.00'dan itibaren Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenmeye başlandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.