Genelkurmay: Yüksekova’da operasyonlar sona erdi

Genelkurmay: Yüksekova’da operasyonlar sona erdi

Genelkurmay Başkanlığı, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde operasyonların sona erdiğini açıkladı.

YÜKSEKOVA HABER 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'ta barikat ve hendeklerin kapatılması gerekçesi ile ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, Genelkurmay Başkanlığı operasyonların bittiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığ'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, 14 Mart tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri ile ile yürütülen ortak operasyonun 20 Nisan 2016 tarihinde tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Yüksekova’da icra edilen operasyon 20 Nisan 2016 tarihinde tamamlanmış, operasyonda; 196 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 214 barikat kaldırılmış, 135 hendek kapatılmış ve 286 EYP imha edilmiştir. Operasyonlarda 619 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 46.669 adet mühimmat, 35 telsiz ve EYP yapımında kullanılan 2220 kg patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Bölgede ayrıntılı arama/tarama ile hendek ve barikatların kaldırılması, kapatılması, EYP'lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyetleri devam edecek' denildi. 

Hakkari Valiliği'nden ise konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.