Genel Yayın Müdürü Bilici'nin iş akdi feshedildi

Genel Yayın Müdürü Bilici'nin iş akdi feshedildi

Zaman Gazetesi binasına alınmayan Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici'ye iş akdi feshedildiği sözlü olarak bildirildi.

Kayyum atanan Zaman Gazetesi'nin çalışanları, bugün ilk iş günü için geldikleri gazete binasına polis kontrolünde girdi. Girişte polislerce durdurulan kurum çalışanları kimliklerini göstererek binaya girebildi. Halen olası bir protestoya karşı polisin bina çevresi ve girişinde konumlanıp, barikat yerleştirdiği gazete binasına gelen Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici de polisler tarafından engellendi. 

Bilici'yi durduran polisler, kendilerine bu yönde talimat verildiğini söyleyerek onu avukatını önce binaya almadı. Bunun üzerine Bilici, binaya almama talimatının kendisine yazılı olarak verilmesini istedi. Ancak görevli polisler, Bilici'nin iş akdinin feshedildiğinin belirtti.

Bilici ve avukatının kararın yazılı olarak kendisine verilmesini istemesi üzerine görevliler kayyımlarla görüşeceklerini söyledi.

Bilici, karşılaştığı duruma "Ülkemize yapılanlar bizi kahrediyor. 2016 Türkiye'si, AB üyesi olacağını düşündüğümüz Türkiye'de bir gazetenin yayın yönetmeni 25 sene çalıştığı gazeteye alınmıyor. Türkiye'nin en çok satan gazetesine alınmıyor. Söyleyecek söz bulamıyorum" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.