Geçirgen: Yüksekova dışa bağımlı değil dışa ürün veren bir ilçe olmalı

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Yüksekova'nın verimli topraklara sahip olduğunu ve Dilimli Barajı'nın sulama işinin ihale aşamasında olduğunu dile getirdi.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Yüksekova ovasının tekrar canlandırılması ve yeniden ovanın tarımla anılması adına bilinçli çiftçi sistemi için çiftçilere eğitim vermeyi düşündüklerini söyledi.

Yüksekova Haber muhabirine açıklamalarda bulunan Geçirgen, Ziraat mühendislerini Yüksekova'nın her köşesine yayarak çiftçilerle ilgileneceklerini belirterek, çiftçilerin kendi ihtiyaçlarının yanı sıra çevre illerde yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir üretim potansiyelini yakalamayı hedeflediklerini vurguladı.

"Yüksekova dışa bağımlı olmaktansa dışa ürün veren bir ilçe haline gelmeli"

Geçirgen, nohut ve silajlık mısır gibi ürünlerde büyük bir alanı üretim için çalışacaklarını ve il ve ilçe tarım müdürlükleri ile beraber demonstrasyon alanları oluşturacaklarını söyledi.

Çiftçilere yanlarında olduklarını bilmelerini isteyen Geçirgen, Yüksekova'nın dışa bağımlı olmaktansa dışa ürün veren bir ilçe haline getirilmesi gerektiğini ifade etti. Üretim endeksli çalışmalar yapacaklarını belirten Geçirgen, Yüksekova'nın verimli topraklara sahip olduğunu ve Dilimli Barajı'nın sulama işinin de ihale aşamasında olduğunu dile getirdi.

"Bakanlık %75 hibeli tohumlar verecek"

Geçen yıl yerli patates konusunda denemelerde bulunduklarını ve başarılı olduklarını aktaran Geçirgen, artık patatesi farklı illerden getirmek yerine kendi ürettiklerini belirtti. Ayrıca, il ve ilçe tarım müdürlükleri ile bakanlığın %75 hibeli tohumlar vereceğini dile getiren Geçirgen, bu desteklerden hangi oranla yararlanılacağının önümüzdeki hafta içerisinde duyurulacağını ifade etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum