Gazetecilere “Cemaate terör örgütü diyor musun?” sorusu

Gazetecilere “Cemaate terör örgütü diyor musun?” sorusu

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan gazetecilere ifadeleri sırasında “Fethullah Gülen cemaati için terör örgütü diyor musunuz?” sorusu yöneltildi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 21 gazeteci bugün ifade verdi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde gazetecilerin ifadeleri dört savcı tarafından alındı. Savcılıktaki ifade işlemi sona eren gazeteci Bülent Mumay’a attığı tweetlerinin sorulduğu öğrenildi. Avukat Ümit Kurt, Mumay’ın sorgusuyla ilgili yaptığı açıklamada, müvekkilinin ifadesini alan 4-5 savcının, darbe gecesi attığı tweetleri sorduğunu belirtti.

Kurt, savcıların ayrıca Mumay’a “Gülen Cemaati’nin basın kolu olduğuna” yönelik iddiayı sorduğu, Mumay’ın ise bu iddiaları reddederek muhalif bir gazeteci olduğunu söylediğini belirtti.

Mumay’a, Gülen Cemaati için ‘Terör örgütü diyor musunuz?’ sorusu da soruldu.

Gazeteci Nazlı Ilıcak’a da savcının Gülen cemaatiyle organik bağlantısı olup olmadığı ve “Örgütün basın kolu musunuz?” soruları yöneltildi. Ilıcak ise 17/25 Aralık sürecinde Sabah gazetesinden kovulduğu sırada işsiz kaldığı için Bugün gazetesinde çalışmaya başladığını söylediği belirtildi. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.