Gazeteci Türfent'e soruşturma

Gazeteci Türfent'e soruşturma

DİHA İngilizce Editörü ve Yüksekova Muhabiri Nedim Türfent hakkında Med Nuçe ve Stêrk TV'de yaptığı haber aktarımları nedeniyle "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

YÜKSEKOVA - DİHA İngilizce Haber Editörü ve Yüksekova Muhabiri Nedim Türfent hakkında "Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Gazeteci Türfent'in Med Nuçe ve Stêrk TV gibi televizyon kanallarına telefonla katılıp haber aktarımı yapması, "örgüt propagandası"na delil sayıldı. 

Ankara'da "yetkisizlik" kararı verilen soruşturmanın Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiği belirtildi.

Gazeteci Türfent, geçtiğimiz günlerde de Emniyet'ten bir polisin kendisini aradığını belirterek, "Polise Emniyet'e çağrılmam gerekiyorsa, bir ifadem varsa bana tebligat ulaştırılması gerektiğini söyledim. Bana 'Kendine dikkat et, senin hakkında yakalama kararı da çıkartıyoruz' tehdidinde bulundu" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.