Gazeteci Tunç için tahliye talebi

Gazeteci Tunç için tahliye talebi

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye kararını emsal gösterilerek gazeteci Hayri Tunç için yapılan tahliye talebini reddetti. Gözler şimdi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Ramazan Demir, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine neden olan Anayasa Mahkemesi'nin kararına istinaden Silivri Cezaevi'nde bulunan tutuklu gazeteci Hayri Tunç'un tahliyesi için başvuru yaptı. 

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvuru dilekçesinde, Tunç'un uluslararası alanda gazetecilik yaptığını ve sosyal medya üzerinden haberlerini paylaştığını belirterek, Tunç'un iddianamesinde geçen suçları işlemediğini belirtti. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, tahliye talebini reddederek, dilekçeyi Gül ve Erdem'i tahliye eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 

Demir, İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nin vereceği kararın diğer tutuklu gazeteciler açısından da önemli olacağına dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.