Gazeteci Tuğan Hakkari’de toprağa verildi 

Gazeteci Tuğan Hakkari’de toprağa verildi 

Fransa'da yaşayan ve bir hafta önce hayatını kaybeden Hakkarili gazeteci Ferhat Tuğan bugün Hakkari’de gözyaşları arasında toprağa verildi. 

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Bir hafta önce Fransa’nın Dunkerque kentinde hayatını kaybeden Hakkarili Gazeteci Ferhat Tuğan’ın cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından dün Türkiye’ye getirildi. Hava yolu ile İstanbul’dan Van’a getirilen Tuğan’ın cenazesi bugün Hakkari’de toprağa verildi. 

Yukarı Mezran Mahallesi’nde Qeli Kesk aile mezarlığında toprağa verilen Tuğan’ın cenaze törenine TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldun, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, HDP Merkezi Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, Hakkari Belediye Eş Başkanvekili Fatma Yıldız, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, HDP ve DBP il yöneticileri, Hakkari’deki kanaat önderleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurumlarının müdürleri ile Tuğan’ın yakınları ve yüzlerce seveni katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan 48 yaşındaki Ferhat Tuğan’ın taziyesi Biçer Mahallesinde Bulunan Çatallar Camisinde Babası Hafız Tuğan ve yakınları tarafından kabul edilecek.

FERHAT TUĞAN KİMDİR?

İstanbul'da gazetecilik okuyan Tuğan mezun olduktan sonra burada çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı. 1991 yılından itibaren Rojname gazetesinde sporla ilgili makaleler yazdı. Bir süre sonra Amerika'ya giden Tuğan Amerikan'nın Sesi radyosunda Kürtçe servisinde çalıştı.

2008 yılında KURD1 televizyonunun kurulması ile Fransa'ya yerleşen Tuğan, son dört aydır Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ile Kürt göçmenler arasında tercümanlık yapıyordu.

c1-035.jpg

c4-017.jpg

c2-028.jpg

c3-022.jpg

c5-009.jpg

cenaze1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.