Gazeteci Tekin: Mesleğime döneceğim günü iple çekiyorum

Gazeteci Tekin: Mesleğime döneceğim günü iple çekiyorum

Cizre'de haber takibi esnasında polislerce vurulan imc tv kameramanı, Yüksekova Haber Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz'ın kendisini ziyaretinde, "Tedavim devam edecek. Mesleğime döneceğim günü iple çekiyorum" dedi.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde cenaze ve yaralıları bölgeden almak için Cudi Mahallesi’ne giden grubu takip eden ve zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaralanan imc tv kameramanı Refik Tekin'e ziyaretler sürüyor.

Şemdinlili gazeteci Diyarbakı'da kaldığı evde istirahat ederken, Yüksekova Haber Genel Yayın Yönetmeni ve TGC Hakkari Temsilcisi Erkan Çapraz, Tekin'i kaldığı evde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

'İYİLEŞİP MESLEĞİME DÖNMEK İSTİYORUM'

Çapraz'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden gazeteci Refik Tekin, doktorunun kendisine 2 ay boyunca hiçbir şekilde ayağına basmaması gerektiğini ifade ederek, "Doktorlarım, 2 ay sonra destekle yavaştan ayağıma basarak yürümeye başlayabileceğimi söylediler. Tedavim zaman alacak. Bir an önce iyileşip tekrar işime dönmek istiyorum. O günü iple çekiyorum" dedi.

i-1-20160206203558.jpg

'GAZETECİLER MESLEKLERİNİ YAPAMAZ DURUMDA'

Tekin'den olay anını dinleyen Çapraz da Tekin'e yönelik saldırının her an bölgede görev yapan tüm basın mensuplarının başına gelebileceğini belirterek, "Hakkari ve Şırnak başta olmak üzere bölgede görev yapan gazeteciler güvenlik güçleri tarafından hedefe konulmuş durumda. Gazeteciler gözaltı ve tutuklamalara maruz kalıyorlar. Haber sitelerine erişim yasaklanıyor. Gazeteciler karşılaştıkları baskı nedeniyle artık mesleklerini yapamaz hale gelmiş durumda" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.