Gazeteci Hamza Aktan Hakkında Adli Kontrol Şartı Kaldırıldı

Gazeteci Hamza Aktan Hakkında Adli Kontrol Şartı Kaldırıldı

Attığı ve attığı iddia edilen tweet’ler nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapmakla suçlanan ve beş yıla kadar hapsi istenen gazeteci Aktan yargılandığı davada dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

“Terör örgütü propagandası” yapmak suçlamasıyla hakkında beş yıla kadar hapis cezası istenen kapatılan imc tv haber müdürü gazeteci Hamza Aktan Bakırköy Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Aktan hakkındaki “adli kontrol şartı” kaldırılırken, bir sonraki duruşma 10 Ocak 2017’ye ertelendi.

16 tweet nedeniyle suçlanan Aktan, bu tweet’lerden dokuzunun kendisi tarafından atılmadığını belirtiyordu.

Duruşma sonrası bianet’e değerlendirmede bulunan Aktan, mahkeme heyetinin söz konusu tweet’lerin kaynağının araştırılmasına karar verdiğini söyledi.

Hamza Aktan, Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından 24 Haziran’da kabul edilmesinin ardından bianet’e yaptığı açıklamada, bu tweet’lerden yedisinin kendisinin yazdığı ve retweet’lediği mesajlar olduğunu, dokuzunun ise kesinlikle kendisiyle bağlantısının olmadığını söylemişti.

Söz konusu tweet’lerin atıldığı tarihlerde Twitter’ı hiç kullanmadığını belirten Aktan, “3 Ekim 2015 ile 26 Şubat 2016 arasında yaklaşık 5 aylık bir dönemde Twitter’da tek bir mesaj yazmadım. Ancak iddianamede Ocak 2016’ya ait 8 tweet’i benim paylaştığım öne sürülüyor. İnanılır gibi değil” demişti.

Öte yandan, Hamza Aktan’ın gözaltına alındığı 30 Nisan günü el konan cep telefonu ve iki bilgisayarı hala kendisine verilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.