Gazeteci Başer: Doğru yolda devam etmeliyiz

Gazeteci Başer: Doğru yolda devam etmeliyiz

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" nöbetini devralan gazeteci Kumru Başer, kampanyaya katılanlar hakkında başlatılan soruşturmaları hatırlattı.

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyası 44'üncü gününde. Gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği görevini gazeteci Kumru Başer devraldı. Gazetenin haber toplantısına katılan Başer, gündemdeki başlıkları değerlendirerek dayanışma mesajı verdi. 40 yıllık gazetecilik deneyimi olduğunu belirten Başer, Türkiye'de basının en ağır dönemlerinden birini yaşadığını söyledi. 

Kürt medyasına yönelik baskıların çatışmalı süreçle birlikte ağır bir hal aldığını kaydeden Başer, "Çatışmalı bölgelerde çalışan arkadaşlarımız gerçekten çok ağır baskılar ile karşı karşıya. Her habere gidişlerinde bence özgürlüklerini ve hayatlarını ortaya koyarak gidiyorlar. Bu bizleri Türkiye'de gazetecilik yapan herkesi çok yakından ilgilendiren ve ilgilendirmesi gereken bir durum. Bu arkadaşlarımızın özgürlüklerinin korunması anlamında dayanışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

'Doğru yoldayız'

Daha önce Haber Nöbeti kampanyası başlattıklarını ve kampanya çerçevesinde haber alma hakkını savunmayı ve haber yapma özgürlüğünü gündemleştirmeyi amaçladıklarını hatırlatan Başer, bu çalışma ile bölgede çalışan gazetecilerin yaşadığı gerçekliğin sadece küçük bir bölümü yansıttıklarını söyledi. "Bugün Özgür Gündem Yayın Nöbeti de bu anlayışın bir parçası ve çok önemli bir şey gösterdi bize" diyen Başer, dayanışmayı büyütme ve sürdürme mesajı verdi. 

Başer, şöyle devam etti: "Kampanya başladığından bu yana her gün nöbet tutan herkes hakkında bir soruşturma başlatıldı. Bu gazetenin çıkan her bir nüshasına soruşturma açıldığı anlamına geliyor. Aynı zamanda Türkiye'de gazetecilerin dayanışmasının ne kadar rahatsız edici bir şey olarak görüldüğü anlamına gelmektedir. Bu da aslında bize çok sevinçli bir haber veriyor, doğru yoldayız. Doğruyu yapıyoruz dolayısıyla yapmaya devam etmemiz gerekiyor." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.