Gazeteci Arzu Demir’in “Dağın Kadın Hali” duruşması görüldü

Gazeteci Arzu Demir’in “Dağın Kadın Hali” duruşması görüldü

Gazeteci Arzu Demir’e “Dağın Kadın Hali” kitabı hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Duruşma, 8 Kasım’a ertelendi.

Gazeteci Arzu Demir’in yazdığı “Dağın Kadın Hali” kitabı hakkında açılan davanın ilk duruşması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada Demir, ilk kez savunma yaptı.

Demir savunmasında şunları söyledi:

“Dağın Kadın Hali neden yayınlandığı zaman değil bugün toplatılıyor ve dava açılıyor, yeniden başlayan savaşın mağduruyuz”

“Dağdaki kadınların neler düşündüklerini sordum ve yazdım yani gazetecilik yaptım.

“Savcı gazeteciliğimi sorguluyor bu onun görevi değil meslek örgütlerinin etik kurullarının görevi. Bugün çözüm süreci devam etseydi ne kitap yasaklanacaktı ne ben yargılanacaktım. Dağın Kadın Hali’ni barışa katkı için yazdım.”

Mahkeme, savunmanın ardından esas hakkında mütalaanın hazırlanması ve dosyanın cumhuriyet savcılığına sunulması için duruşmayı 8 Kasım’a erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.