Gazeteci Aktaş ve 8 kişinin cenazesi teşhis edildi

Gazeteci Aktaş ve 8 kişinin cenazesi teşhis edildi

Habur'daki geçici ATK'de bekletilen cenazelerden alınan DNA örneklerinin başvuran ailelerle eşleştirilmesi sonucu Azadiya Welat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş ile 8 kişinin kimlik bilgileri kesinleşti.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde bekletilen 3 cenazenin daha Silopi'deki Habur Sınır Kapısı'ndaki geçici Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) getirilmesiyle, burada bekletilen cenazelerin sayısı 65'e yükseldi. Cenazelerin teşhis işlemleri de devam ederken yapılan DNA eşleştirmelerinde 9 kişinin kimliği netleşti. Ailelerden alınan örneklerle yapılan teşhiste Azadiya Welat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş, Tuğba Eminoğlu, Adil Küçük, Selim Turay, Mahmut Duymak, Umut Ürek, Metin Karane ve Mahsum Erdoğan'ın cenazeleri belirlendi.

Tuba Eminoğlu'nun ailesi cenazeyi almak için Habur'a gelirken, Rohat Aktaş'ın ailesi de Silopi'ye doğru yola çıktı. 

İşçi ailesine çağrı

Kimliği tespit edilenlerin ailelerine kriz masası görevlileri tarafından haber verilirken, bir süre önce gelip kan veren Mehmet Sait İşçi'den alınan örneklerin de Habur'daki bir cenaze ile eşleştiği belirtildi. İşçi ailesine kriz masası ile irtibata geçmeleri çağrısı yapıldı. 

Öte yandan Şırnak'ta korsanvari bir şekilde defnedilen cenazenin Mehmet Yılmaz'a ait olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.