FT: Merkel yenilmezlik havasını kaybetti

FT: Merkel yenilmezlik havasını kaybetti

Financial Times, pazar günü Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yapılan seçimlerden çıkan sonuçla birlikte 'Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yenilmezlik havasını kaybettiğini' yazdı.

Merkel'in şu ana kadar tüm seçimleri 'güven' duygusu üzerinden kazandığını belirten Financial Times, Almanya Başbakanı'nın mülteci politikası nedeniyle kaybettiği güvenin ne kadarını geri kazanabileceği sorusunun cevap beklediğine dikkat çekiyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göe, 2015 başında, yani henüz Avrupa'daki mülteci krizi patlak vermemişken, Merkel'e olan güvenin toplumda yüzde 75 civarında olduğu, son kamuoyu yoklamalarında ise bu oranın yüzde 44'lere kadar düştüğü belirtiliyor. Almanya'da 2017 sonbaharında genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Financial Times, Merkel'in bu seçimlere katılıp katılmayacağını açıklamadığını hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.