FSM'de 15 gün sürecek çalışma başladı

FSM'de 15 gün sürecek çalışma başladı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında 10 gişeden 4'ü dün gece 01.00'dan itibaren araç geçişine kapatıldı. Trafiği olumsuz etkilemesi beklenen çalışma 8 Şubat'a kadar sürecek.

İSTANBUL– Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, OGS ve HGS Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi test çalışmaları nedeniyle, 25 Ocak Pazar gecesi saat 01.00'den itibaren 10 gişeden 4 geçişlere kapatıldı. FSM köprüsünde araç geçişleri 6 gişeden yapılıyor. Dün gece başlayan çalışmalar 8 Şubat Pazar günü saat 14.00'te kadar sürecek.

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Otoyol ve Boğaz Köprülerinde Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemleri yapım işi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilerek ihale edilmiştir. Proje kapsamında öncelikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişe alanında, araçların ortak geçiş yapabileceği konstrüksiyonlar (TAK'lar) tesis edilmiş, OGS ve HGS algılayıcılar bu konstrüksiyonlara yerleştirilerek, 5 şeritli araç geçişi sağlanmıştır.

Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi test çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanması nedeniyle, gişe adaları ve kanopilerin kaldırılması, otoyol yüzeyi asfalt kaplama çalışmaları ve yatay-düşey trafik işaretleme çalışmaları yapılarak, otoyol araç geçişine hazır hale getirilecektir.

Bu çalışmalar sırasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde gerekli işaretler ile 1, 2, 3 ve 4 numaralı gişeler trafiğe kapatılacak, trafik akışı OGS ve HGS etiketli araçların aynı şeridi kullanacakları 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 numaralı gişelerden sağlanacaktır.

Çalışmalar, 25.01.2015 Pazar günü saat 01.00'de başlayacak olup, 08.02.2015 Pazar günü saat 14.00'te tamamlanacaktır.

Çalışmalar esnasında gerekli tüm emniyet önlemleri alınacak ve onaylı trafik projesine göre gerekli trafik işaretlemeleri yapılacaktır. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları gerekmektedir."DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.