Fransa’daki katliama dünyadan tepkiler

Fransa’daki katliama dünyadan tepkiler

Fransa’nın Nice kentinde kamyonla gerçekleştirilen saldırının ardından, tüm dünyadan kınama ve taziye mesajları geldi.

Fransa’nın Nice kentinde kamyonla gerçekleştirilen, en az 80 kişinin hayatını kaybettiği ve 100’ün üzerinde kişinin yaralandığı saldırının ardından, tüm dünyadan kınama ve taziye mesajları geldi.

Saldırıya ilk tepki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk’dan geldi.

ABD

Obama, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Nice kentinde “düzinelerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan korkunç saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını” belirtti.

Dualarının hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu ifade eden Obama, yaralılara da acil şifalar diledi.

Obama, Fransız yetkililere saldırının soruşturulması ve sorumluların adalete teslim edilmesi konusunda ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti.

ABD Başkanı Obama, saldırı karşısında en eski müttefikleri Fransa ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

AB

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa’daki saldırıya ilişkin, “Bunun hüzünlü noktası, saldırıya uğrayanların, özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği kutlayan insanlar olması. Hepimiz, şiddete ve nefrete karşı mücadelede mağdurların aileleri, Fransız halkı ve hükümetiyle birlikteyiz” açıklamasını yaptı

Estonya, Letonya ve Belçika da, Fransa’nın Nice kentindeki saldırıya tepki gösterdi.

Belçika

Belçika Başbakanı Charles Michel de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, “düşüncelerinin dost Fransız halkı ve alçak saldırıda hayatını kaybedenlerle birlikte” olduğunu kaydederek, Nice’teki saldırıdan dolayı derin üzüntülü ve duygu yüklü olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.