Fransa'da saldırı hazırlığında yakalanan 3 kadını 'IŞİD yönlendirdi'

Fransa'da saldırı hazırlığında yakalanan 3 kadını 'IŞİD yönlendirdi'

Pazar günü Notre Dame Katedrali'nin yakınlarında içinde bomba bulunan arabayla ilişkili olan 3 kadın, Perşembe günü geç saatlerde gerçekleştirilen operasyonda yakalandı. Paris Savcısı François Molins kadınların IŞİD tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Perşembe günü gerçekleştirilen operasyonda 19, 23 ve 39 yaşlarındaki kadınlar tutuklandı.

Savcı Molins, kadınlardan birinin, hem Haziran ayında iki polisi öldürdükten sonra intihar eden Larossi Abballa ile hem de Temmuz ayında yaşlı bir rahibin boğazını keserek öldüren Adel Kermiche ile nişanlanmış olduğunu söyledi.

Kadının şimdiki nişanlısı da Perşembe günü tutuklandı. Yakalanan kadınların başka şiddetli eylemler hazırlığında oldukları açıklandı. 19 yaşındaki kadının IŞİD'e bağlılık yemini mektubu bulundu.

Fransa Başkanı François Hollande "Bir saldırıyı önledik, bir grubu dağıttık ancak başka gruplar da var ve geç olmadan onları durdurmalıyız ve bunun için çalışıyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.